KONTAKT MEG HER
KONTAKT MEG HER

Hei venn! Jeg heter Ida og det er jeg som driver Hundeliv.

Jeg har drevet aktivt med trening og prøver siden 2010. Jeg starta med engelsk setter, og nå har jeg strihåra vorstehere som jeg bruker til allsidig jakt og friluftsliv. Det var vorsteherne som dro meg inn i prøvesporten.

Det største øyeblikket var når jeg tok sølv i VM for fuglehunder i 2017 med Haldor, men alle mine hunder er premiert til flere 1AK i alle jaktprøvegrener, i spor- og på apportprøver. Jeg har også ført frem godkjente ettersøkshunder som jeg har gått over 300 offentlige ettersøk med. 

Hundeliv ble starta for å dekke et tilbud jeg selv skulle ønske jeg hadde tilgang på da jeg var ny med hundetrening.


Det er nemlig sånn at selv om du har verdens beste oppdretter, gode venner som kan masse om hund, og selv om du går på kurs der du bor, så kommer du til å møte på problemstillinger som du må finne ut av selv.
 

Gjennom Hundeliv prøver jeg å tette noen av disse hullene med å lage fremdriftsplaner som viser deg treningen steg for steg. 

I tillegg til konkrete treningsøvelser tar jeg opp vanlige fallgruver du kan møte underveis og hjelper deg unngå å falle nedi.

Målet er at du skal slippe å lure på hva som er gode øvelser og i hvilket rekkefølge du må gjøre dem. 

Jeg har nemlig gjort tekningen for deg.

Jeg brenner for god hundetrening. Det betyr at treningen skal fungere, i tillegg til at den skal være morsom for både deg og hunden din.

Det blir den når du gjør rett fra starten.

Ida är engagerad och har genomtänkta metoder och övningar som ger resultat. Och så har hon humor också.

Jessica Sedin

KURSDELTAGER

Du har en egen evne til å se hva både hund og fører trenger veiledning på. Når dette blir gitt med engasjement, humor og trøkk kan en ikke be om stort mer på en helg. Anbefales!

Anne Mansås

KURSDELTAGER

Særlig godt likte jeg din sikre og trygge faglige basis når du instruerer og rettleder.

Svein Mjøen

KURSDELTAGER

HUNDELIV HAR KLARE VERDIER

Når du skaper et firma ut av hobbyen din slik som jeg har gjort - et levebrød av lidenskapen - så er det en idealistisk holdning til stede.

Jeg ønsker virkelig av hele mitt hjerte å bidra til at du får kjenne på den gleden jeg selv opplever med å ha og trene hund. 

Etter mange år i miljøet så har jeg både gode og dårlige erfaringer med det organiserte. Jeg vil gjennom Hundeliv bidra til den positive delen av miljøet vårt, hvor misunnelse og det å ikke unna andre suksess, ikke har noen plass. 

Jeg tror på fremsnakk,  toleranse og respekt for ulike utgangspunkt og mål med hundeholdet.

Jeg tror også at alle sitter på unik og verdifull erfaring og at vi kommer lengst med å lytte til hverandre og bli bedre sammen. 

DETTE KAN DU FORVENTE FRA MEG OG HUNDELIV

Ikke noe snikk-snakk

Du får ærlige tilbakemeldinger og min oppriktige mening når det kommer til progresjon og resultater. Jeg jatter ikke med. Hvis jeg ikke tror at jeg kan hjelpe deg, sier jeg ifra om det.

Du skal føle deg trygg

At du føler deg trygg, inkludert og respektert, tror jeg er viktige forutsetninger for læring. Jeg gjør mitt beste for at du opplever dette på kursene mine.

Ønsker virkelig at du skal lykkes 

Jeg brenner for sporten, hundelivet og kursdeltakerne mine. Mitt største ønske er at du skal synes hundetrening er like morsomt og givende som meg. Derfor gjør jeg alt jeg kan for at du skal lykkes.

Jeg lærer – for å dele raust (med deg) 

Jeg tror ikke man noen gang blir ferdig utlært. Derfor jobber jeg kontinuerlig med å forbedre meg selv som hundeinstruktør, og videreutvikle kursene mine. Når jeg lærer mer, drypper det på deg.

BLI KJENT MED IDA UTENOM HUNDELIVET

Jeg jobber fulltid med HUNDELIV og har gjort det siden 2017. Men har vært i instruktørrollen siden 2014.

Jeg har alltid vært aktiv. Etter at jeg slutta med fotball, håndball og bordtennis fikk kampsport all min oppmerksomhet. Jeg var aktiv i 12 år og har brunt belte i karate. Jeg har deltatt i flere norgesmesterskap og har både sølv og bronse fra NM.

Friluftsliv står sterkt i meg og jeg elsker vinteren. Alpin klatring og bratte skiturer får meg til å sitre som et lite barn på julaften. For å virkelig dyrke denne interessen tok jeg et friår og flytta til Lofoten bare for å realisere meg selv med ski og klatring. 

Når jeg kom hjem materialiserte denne interessen seg i min første bok: Toppturer i sørvest som jeg har skrevet for FriFlyt forlag. 

Siden jeg bor på Jæren og har 11 mil med strandlinje kom jeg ikke utenom en vannsport. Våtdrakt er like naturlig som kjole for meg, men jeg glemte aldri dunjakka og fjellene. Resultatet ble en vinterstart på VM i langdistansekiting.

Jeg skriver bok

om belønningsbasert fuglehundtrening. Boka vil passe unge hunder og nye hundetrenere. Den kommer ut ila 2023.

Jeg har skrevet bok

om toppturer på Sørvestlandet. Her finner du grundige beskrivelser av den tryggeste veien opp og de kuleste veiene ned. Utgitt første gang i 2014.

KJØP DEN HER

BLI KJENT MED HUNDENE:

 

Barmosens K Alfred

Alfred er etter Præstbrogårds Line og Börjedals Frans. Han er født 19. august 2023.

SEUCH NUCH NBLCH N(K)JCH

Tjuvskyttens Hasse

Hasse er etter Tjuvskyttens Axxa og Stormkullens Duktige Dunder. Han er født 21. august 2018.

Hasses fullstendige premieliste

NUCH

Landina​rnas Trygve

Trygve er etter Landinarnas Jana og Stormkullens Beste Bork. Han ble født 19. mai 2013 og døde 31. juli 2023. 

Fjellgløtts Haldor

Haldor er etter Landinarnas Kajsa og Bøgeskovens Gus. Han kom til verden 11. april 2010 og døde 17. desember 2020.

Storeskar's Balder

Balder var etter Storeskar's Arkos og Storeskar's Annie. Han kom til verden 27. november 2004 og døde i 2017.

JEG SAMARBEIDER MED:

Det er ingen som blir best alene. I ryggen har jeg gode samarbeidspartnere som hjelper meg med godt for og godt utstyr som vi trenger for å få gode treningsøkter og for å holde oss varme, mette og synlige på fjellet.

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM:

Jeg elsker å drive med hund, jakte og være ute i friluft. Hundene trenes for å kunne tilbringe et liv med meg, og ikke bare være jakt og prøvehunder.

Derfor vil du se at jeg vil dele både fra Hundeliv sine kurstilbud og det generelle livet mitt med hund.

HJERTELIG VELKOMMEN INN I MITT UNIVERS!

PS: Hvis du vil vite mer om hva jeg står for som hundetrener kan du melde deg på mitt minikurs "hvordan bli en bedre hundetrener". 

IDA OG HUNDELIV I MEDIA

Sitt for søren!

Fløyta blåses tom for luft, «siiiiiitt» ljomer utover fjellheimen og stemmen er hes av skriking for å få Fido til å sitte når det letter fugl. Kjenner du deg igjen?

LES HELE ARTIKKELEN I «JEGER»

Ida vant sølv i jakt-VM

Hver dag, i all slags vær, er Ida Sollie ute og trener med hundene sine. Det førte til sølv i jakt-VM i Frankrike.

LES HELE ARTIKKELEN I «AFTENBLADET»

Når nedturen blir opptur

Her serveres desserten i skisesongen. Det er en kremtopp i Sirdal.

LES HELE ARTIKKELEN I «AFTENBLADET»

Ida trener hunder i verdensklasse

Det begynte som en brennende interesse og engasjement for hund. 

LES HELE ARTIKKELEN I «JÆRBLADET»