Spesialsøk

Spesialsøk går ut på å lære hunden å skille ut ett eller flere spesielle luktstoffer og markere på dette. Disse luktstoffene kan være alt fra kantareller, narkotika, kreft, råte, gass, ID-lukt fra dyr eller mennesker – kun fantasien setter begrensningene. Spesialsøk kan trenes både profesjonelt til yrkesbruk, som konkurranseform (nosework og smeller) eller for aktivisering og moro

Jeg vil melde meg på!

PÅ DETTE KURSET FÅR DU:

 

En steg for steg progressjonsplan for innlæringen og videreutviklingen av spesialsøk. 

 

Du lærer hvordan du skal bygge opp en god frysmarkering, og knytte dette mot funn. Vi begynner enkelt med å la hunden lære å identifisere en bestemt lukt, men legger fort på forstyrrelser. For de som vil ta det hele veien lærer du også hvordan du kan lære hunden å matche til prøve. Det vil si at hunden kan bli vist en lukt, og finne igjen denne lukta et annet sted. Tenk deg partytrikset at hunden får lukte på gjestens hender, og etterpå klarer å hente rett sko fra gangen?

Dette kan du enkelt lære hunden din etter du har trent på bestanddelene i dette kurset.

Men det viktigste er at hunden lærer å gjenkjenne og identifisere lukter. Dette kan du knytte sammen med sportreningen slik at du og hunden kan bli knallgode på ID-spor.

Hvis du er på utkikk etter noe du kan trene som er morsomt når det stormer ute, så er dette noe som ikke krever mye utstyr og som er enkelt å holde på med innendørs. 

Både for arbeid og lek

Spesialsøk er genialt når det stormer og regner ute. Hundene får brukt nesa og blir slitne. Jeg liker at spesialsøk trener nyttige egenskaper hos hunden min. Hunden får øvd seg på å skille mellom rest og kildelukt, som er nyttig for en jakthund generelt. Spesialsøk kan også knyttes mot det som skjer i ettersøket når det gjelder å skille mellom lukter og holde seg til rett dyr. 

Du lærer om:

  • frysmarkering
  • deteksjon
  • diskriminering
  • identifisering (matche til prøve)

Du får tilgang til temaet frysmarkering med en gang og etter en uke kommer deteksjon. Deretter kommer de neste leksjonene annenhver uke. 

Kurset bygges opp med videoøvelser og tekstforklaringer. Jeg har med inspirasjonsvideoer fra min egen trening som viser deg forskjellige treningsmuligheter.

Jeg vil melde meg på

Vil du vite mer om spesialsøk? 

Spesialsøk krever ingen forkunnskaper. 

 
 

Elin Herstad

Ida's oversiktlige, punktlige fremgangsmåte er kjempe bra.  Fine instruksjonsvideoer. Jeg synes spesialsøk/ nesearbeid blir avmystifisert på en fin måte når Ida forklarer så bra at man faktisk ikke trenger en masse utstyr, håper at mange hopper på kurset av den grunn. Hundene synes jo det er så gøy!

Lene Kjelkenes

Jeg tar spesialsøkkurset nå og er kjempe fornøyd! Jeg har to IS som snart blir 10 & 11 år. Balder trenger å lære samarbeid & selvtillit noe kurset ditt har bidratt med over all forventning👏👏👏 Jeg er veldig imponert over hans arbeidslyst og evne til å lære når jeg ikke på noen måte korrigerer. Mitt mål med kurset ditt er egentlig nådd når jeg ser iveren og ikke minst gleden hans over å mestre oppgavene! Tusen takk for supert kurs.

MELD DEG PÅ SPESIALSØK IDAG

Jeg vil melde meg på