Spesialsøk

Spesialsøk er en betegnelse på ulike aktiviteter knyttet til bruk av hundens unike luktesans. Spesialsøk går ut på å lære hunden å skille ut ett eller flere spesielle luktstoffer og markere på dette. Disse luktstoffene kan være alt fra kantareller, narkotika, kreft, råte, gass, ID-lukt fra dyr eller mennesker – kun fantasien setter begrensningene. Spesialsøk kan trenes både profesjonelt til yrkesbruk, som konkurranseform (nosework og smeller) eller for aktivisering og moro

Jeg vil lære!
 

Spesialsøk både for arbeid og lek

Når det herjer som verst ute har jeg alltid hatt god nytte av mental aktivisering for å holde roen hos hundene, men jeg liker ikke holde på med ting som jeg ikke har nytte av resten av året.  

Spesialsøk liker jeg godt fordi hundene får brukt nesa. De får øve seg på egenskaper som å skille mellom rest og kildelukt, som er nyttig for en jakthund generelt. Spesialsøk kan også knyttes mot det som skjer i ettersøket når det gjelder å skille mellom lukter og finne rett dyr. Spesialsøk er bestanddelene i hundesportene smeller, barnhunt og nosework. Men hvis du bare har lyst å engasjere hunden i noe morsomt når det stormer ute, så er dette noe som ikke krever mye utstyr.

 

Hva lærer jeg i dette kurset?

I dette kurset lærer du hvordan du skal bygge opp en god frysmarkering, og knytte dette mot funn. Vi begynner enkelt med å la hunden lære å identifisere en bestemt lukt, men legger fort på forstyrrelser. For de som vil ta det hele veien lærer du også hvordan du kan lære hunden å matche til prøve. Det vil si at hunden kan bli vist en lukt, og finne igjen denne lukta et annet sted. Tenk deg partytrikset at hunden får lukte på gjestens hender, og etterpå klarer å hente rett sko fra gangen?

Dette kan du enkelt lære hunden din etter du har trent på bestanddelene i dette kurset.

Elin Herstad

Ida's oversiktlige, punktlige fremgangsmåte er kjempe bra.  Fine instruksjonsvideoer. Jeg synes spesialsøk/ nesearbeid blir avmystifisert på en fin måte når Ida forklarer så bra at man faktisk ikke trenger en masse utstyr, håper at mange hopper på kurset av den grunn. Hundene synes jo det er så gøy!

Lene Kjelkenes

Jeg tar spesialsøkkurset nå og er kjempe fornøyd! Jeg har to IS som snart blir 10 & 11 år. Balder trenger å lære samarbeid & selvtillit noe kurset ditt har bidratt med over all forventning👏👏👏 Jeg er veldig imponert over hans arbeidslyst og evne til å lære når jeg ikke på noen måte korrigerer. Mitt mål med kurset ditt er egentlig nådd når jeg ser iveren og ikke minst gleden hans over å mestre oppgavene! Tusen takk for supert kurs.

MELD DEG PÅ SPESIALSØK IDAG

(Trykk på bildet)

Jeg vil melde meg på