Podcast

HJELP! JEG HAR FÅTT VALP

For deg som nettopp har fått valp, eller er ny med hund 

Hjelp, jeg har fått valp! er et kurs for små valper, eller den nye hundeeieren som har lyst å gjøre rett fra begynnelsen av. Igjennom koselige og morsomme øvelser hvor en god relasjon er kursets røde tråd kan du forberede valpen din på voksenlivets oppgaver og gi din hund den beste starten. 

Jeg vil melde meg på
Jeg vil lese mer

Innhold...

I tillegg til hvordan oppnå en god relasjon, og hva sosialisering bør inneholde så tar dette kurset for seg forberedende øvelser og grunnleggende innlæring av:

  • Selvkontroll
  • Sitt 
  • Innkalling
  • På plass
  • Forkunnskaper til apportøvelsen
  • Valpeøvelser for ro i oppflukt. 

Du lærer også om belønninger, hvordan du kan utvikle disse og øvelser for hvordan du kan lære valpen å engasjere seg i det du vil. 

Valpens første uker

Vi møter valpens første uker sammen. Vi jobber med relasjon, sosialisering og håndtering. Belønningsutvikling. Grunnferdighetene: sitt, innkalling, på plass, nesetarget, selvkontroll. Du får noen jaktforberedende øvelser og lærer hvordan du kan jobbe for å lære valpen å engasjere seg i det du vil.

Konkret hundetrening

Gjennom tekst og video viser og forklarer jeg deg alle kursets øvelser. Jeg prøver også fortelle deg hvorfor vi gjør som vi gjør. I dette kurset får du verktøyene du trenger for å få en harmonisk tilværelse med valpen din. 

Hva gjør jeg når (...)

Igjennom artikkelserien ofte stilte spørsmål tar jeg opp ulike problemstillinger vi ofte møter på når vi har fått valp. Du har også mulighet til å stille spørsmål og ta opp tema hvis du synes noe mangler. Jeg svarer så godt jeg kan!

Vi går igjennom:

-1-

Hvordan vi legger grunnlaget for en god relasjon med hunden

Mange bruker den første tiden med valpen feil. Ved å legge det rette grunnlaget under relasjon og sosialisering blir det lettere å jobbe med valpen, den vil oppleves mer trenbar, den blir lydigere og mye bedre tilpasset livet den skal leve.

-2-

Hvordan vi lærer valpen å engasjere seg i det vi ønsker

Det er mye lettere å få en lydig valp hvis den ikke først lærer at den kan være ulydig. Å lære valpen å engasjere seg i det vi vil er en viktig del av dette. 

-3-

Den første innlæringen av viktige dressurøvelser

Gjennom fine valpeøvelser kan vi begynne å lære valpen vår øvelser som sitt, innkalling og grunnleggende og forberedende øvelser for apport og ro i oppflukt. Jeg viser deg stegene. 

 

Jeg vil melde meg på >>

Du + valpekurs = er alt du trenger for å komme igang.

Du har kanskje hørt at valpen bør få gjøre som den vil det første året... 

Men sannheten er at alt er så mye lettere hvis man gjør rett i fra starten av.

Derfor har jeg forsøkt i dette valpekurset å bevisstgjøre hva som bør være tema i valpens oppdragelse gjennom tekst og enkle øvelser. 

Dette er et kurs for små valper, eller den nye hundeeieren som har lyst å gjøre rett fra begynnelsen av. Igjennom koselige og morsomme øvelser hvor en god relasjon er kursets røde tråd kan du forberede valpen din på voksenlivets oppgaver og gi din hund den beste starten.

Tenk så mye enklere det er å trene hund når du har instruktøren i lomma!

  • Gjennom tekst og film får du konkrete treningsøvelser som er morsomme å holde på med sammen med valpen. 
  • Alle øvelsene har som formålstjenelige mot jakt eller hverdagsdressur. Det er ikke noe dill på dette kurset. 
  • Hvis du er ny med hund, jakthund, eller det er lenge siden du har hatt valp vil dette kurset gi deg en god fremdriftsplan og mange støttende "hva gjør jeg når valpen..." artikler.
Jeg vil melde meg på >>

Jeg er kjempeglad for kurset! Det er perfekt i valpetiden med så mye bra innhold som er godt forklart med tekst og filmer. Jeg har lest alt flere ganger og ser filmene om igjen og om igjen og justerer hvordan jeg trener med Mieka. Det er veldig nyttig at jeg kan bruke så mye tid jeg trenger. Det er også interessant at innholdet er har en helhetlig tankemåte som påvirker hvordan jeg tenker selv når jeg prøver å løse en utfordring. Podkastene er også interessante å høre på!

Anne GL

Jeg er strålende fornøyd med valpekurset til Ida. Jeg elsker at det er lite "dill-dall", men samtidig at filosofien er at det alltid skal være topp stemning mellom hund og eier, og bruk av masse godbiter og leker. Helt nydelig med konkrete oppgaver og tydelige beskrivelser.

Maren Kristine Mørck

Fantastisk bra kurs! Var litt skeptisk til hvordan et onlinekurs skulle fungere, men ble virkelig positivt overrasket. Gode forklaringer med fine videoer til. Kurset har for meg gjort det enda mer moro å trene valpen og jeg føler jeg er på riktig vei. Har allerede anbefalt kurset videre til andre fuglehundvalp eiere.

Anine Olimb

HVA VENTER DU PÅ?

Gi valpen din den beste starten nå. 

VALPEKURS

Hjelp, jeg har fått valp! er et kurs for små valper, eller den nye hundeeieren som har lyst å gjøre rett fra starten av. Igjennom koselige og morsomme øvelser hvor en god relasjon er kursets røde tråd kan du forberede valpen din på voksenlivets oppgaver.

1800,- NOK

Meld deg på!

VALPEKURS + TRENERFERDIGHETER

Trenerferdigheter er et oppslagsverk for teorien som ligger bak bra hundetrening. Du får blant annet lære om relasjon, belønninger, belønningssystem, treningsplanlegging, hvordan lære hunden å engasjere seg og om hvilke strategier du kan benytte deg av når ting ikke går som det skal.

2300,- NOK

Meld deg på!

Selv om man kan teorien og treningsfilosofien fra før, er det vel verd å gjennomføre kurset. Man får da hjelp til å strukturere treningen og beholde flyt i progresjonen. Helt topp!

Annette Folkedal Schjøll og Stenvolas Kongle

Videoer hjelper utrolig mye når en skal skjønne hvordan en skal løse en oppgave sammen med hunden. Jeg har vokst opp med fuglehund og vært fysisk på andre valpekurs før, men ikke noe som kan måle seg med dette. Jeg elsker den positive måten å jobbe med hunden på. Det gjør det utrolig gøy å faktisk jobbe med valpen og se at den mestrer oppgaver og samtidig synes det er gøy å jobbe sammen med meg.

Deltager på valpekurset

 

 Jeg har alltid kjent med litt overveldet av all litteratur som finnes om hundetrening. Det jeg har vært borti har vært så detaljert og mye. Med Ida’s valpekurs ble det hele så enkelt og overkommelig. Gjennom mye moro og lek hadde jeg plutselig en god kontakt med valpen og ikke minst en samarbeidsvillig og lydig valp


Deltager på valpekurset

​Valpekurset har gjort meg så utrolig godt kjent med valpen min og vi har utviklet et godt samarbeid og grunnlag for veien videre. Kurset har åpnet øynene mine for nye måter å trene inn hverdagslige ting og gitt oss utrolig god mestringsfølelse! Jeg var litt i tvil på dette med onlinekurs, men nå blir det flere. På vanlige kurs har jeg av og til opplevd litt frustrasjon i treningen mellom kurskvelder når jeg ikke vet hvordan jeg skal løse ting som oppstår, men her har jeg hele tiden hatt "fasiten" i lomma og sånn sett hatt en mye smidigere innlæring. Bedre og tydeligere for både valpen og meg. Anbefales på det varmeste!

Lisa Flesche

​Jeg vil varmt anbefale valpekurset! Det er mange øvelser, og variert nivå! Det er tilgang lenge slik at en kan gå frem og tilbake avhengig av hund, familie og tid. Videoene viser også når hunden ikke responderer perfekt med en gang. Det gjør det mer realistisk og motiverer til videre jobbing når det er litt motbakke. Vi ser at det ordner seg om en har litt is i magen og fortsetter, og at en kan avlede/omgjøre/le og slappe av i treningen. Deilig å se at det er humor og humør i treningen når det ikke går etter planen. Vi elsker opplegget, og fysisk valpekurs er blitt litt overflødig.

Anne H. Kise

BLI KJENT MED MEG

Jeg heter Ida Sollie og har drevet aktivt med hund i over 12 år. Jeg har tre strihårete vorstehre som jeg bruker allsidig på jakt. Jeg er også aktiv prøvedeltager og har fått gode resultater på alle hundene. Det største øyeblikket var kanskje når jeg tok sølv i VM, 2017 med Haldor. Jeg startet HUNDELIV i et forsøk på å forenkle jakthundtrening og bidra til at flere kan lykkes slik jeg har gjort med mine hunder. 

Les mer her