valp

Vil du følge Alfreds treningsblogg?

Nov 30, 2023

Jeg har nettopp hentet en ny strihåret vorsteh fra Danmark og nå begynner jeg helt på nytt med sosialisering, valpetrening og alle greiene som hører med når man får en ny liten i hus. 

I Alfreds julekalender 2023 delte jeg små refleksjoner fra treningen vår, i tillegg til små videosnutter av det vi holder på med.

Det ble en kjempesuksess med nesten 1000 deltagere. Derfor vil jeg videreføre dette prosjektet på bloggen min. 

Du vil få se hva jeg legger vekt på i den første tiden med valpen og hvordan jeg legger grunnlaget for å få en trygg og oppmerksom hund som vil være med meg.

En jakthund skal brukes til jaktaktiviteter, men den skal også bli en hyggelig familiehund som kan bli med over alt. 

Men mange opplever at hunden bare fungerer i vante og trygge omgivelser. Så fort miljøet tilbyr konkurranse, eller når det skjer noe annet spennende, så blokkerer hunden ut eierens initiativ. 

Hunden kan kanskje apport hjemme, men klarer det ikke i jaktbiotop. Hunden er kanskje snill og avbalansert i hjemlige miljø, men på fellestrening med andre hunder ligner den mer på en raptor en en hyggelig familiehund. 

Mye av dette ligger i sosialiseringen og den første treningen.

I denne bloggserien vil jeg forsøke å sette ord på dette og dele hverdagsutfordringer vi møter på. 

For å få tilgang til denne bloggserien må du registrere deg. Det er helt gratis!

Jeg har fått ny programvare som jeg trenger å teste ut og bruker denne bloggserien til det. Her er det nemlig multitasking. 

Artiklene som er låst til registrering har en stjerne i tittelen. Det gjelder alle artikler under taggen «Alfreds treningsblogg».

Du er hjertelig velkommen med!

VISSTE DU AT HUNDELIV HAR NETTKURS?


Med Hundeliv-metoden lærer du hvordan du får den firbente kompisen din til å få LYST til å jobbe på lag med deg. Du får øvelser som hjelper deg å overføre treningen til jaktterrenget – alt med lystbetonte øvelser og lite utstyr.

Så vet hunden akkurat hva den skal gjøre, og du slipper å miste fokus når du har vilt i siktet.

SE ALLE NETTKURS HER

VI ER EN DEL AV PRO-TEAMET

Det er ingen som blir best alene. I ryggen har jeg samarbeidspartnere som hjelper meg med godt utstyr, kompetanse og fòr.