Utstilling med Hasse
utstilling

6 tips til hundeutstilling

Apr 02, 2024

Det skal overraskende mye trening til for å kunne gjøre det bra på hundeutstilling. Her kommer noen tips! 

Ha det gøy

Hvis du ikke klarer å være avslappet og ha det gøy i ringen så klarer heller ikke hunden din det. Å gjøre det bra på utstilling handler om å vise frem de beste sidene av hunden din. Det gjør du ved å være avslappet, humoristisk og trygg slik at hunden din kan vise frem de samme sidene.

Tren på attityde først

Ikke start med dressuren. Bruk mest tid på å gjøre hunden trygg i miljøet slik at den kan være seg selv til tross for et travelt miljø med mange hunder.

Utstilling er VM i venting

Lag deg din egen lille sone på utstillingen. Lær hunden å hvile i bur selv om miljøet er travelt. En sliten hund klarer ikke vise frem sine beste sider.

Tren på håndtering

Mange trener ikke nok på håndtering. På utstilling kommer dommeren med måleinstrumenter, den skal se på tennene, kjenne på kroppen, grave i pelsen, ta på testikler, kjenne på halen. I tillegg kommer dommere i alle størrelser, med alt mulig av flagrende klær og hatter. Gjør hunden din trygg på at hender er snille og at alle som kommer for å ta på vil deg godt uansett hvordan de ser ut eller hva de har med seg. 

Se hvordan andre flinke handlere stiller opp hunden sin

Du kan enten lære hunden å bli stående og flytte beina på den manuelt. Eller du kan lære hunden å stille seg pent opp selv. Hvordan hunden skal stå avhenger av rasen og individet. Hvordan du stiller opp hunden har noe å si for helhetsinntrykket.

Lær hunden å stå stille uansett hva som skjer

Tiden går fort inne i ringen. Du har mellom to og tre minutter totalt sett å vise hunden fra sin beste side. Hvis du må bruke tiden dere står stille til å håndtere en kålorm blir helhetsinntrykket dårligere enn hvis hunden klarer å bli stående slik at dommeren kan få et ordentlig inntrykk. Øv derfor på å bli stående uansett hva som skjer. 

VISSTE DU AT HUNDELIV HAR NETTKURS?


Med Hundeliv-metoden lærer du hvordan du får den firbente kompisen din til å få LYST til å jobbe på lag med deg. Du får øvelser som hjelper deg å overføre treningen til jaktterrenget – alt med lystbetonte øvelser og lite utstyr.

Så vet hunden akkurat hva den skal gjøre, og du slipper å miste fokus når du har vilt i siktet.

SE ALLE NETTKURS HER

VI ER EN DEL AV PRO-TEAMET

Det er ingen som blir best alene. I ryggen har jeg samarbeidspartnere som hjelper meg med godt utstyr, kompetanse og fòr.