apportprøve utstilling

Suksess på Landsamlingen 2024

Jul 01, 2024

Alfred og jeg pakket bilen og kjørte til Trøndelag for å bli med på årets landssamling med vorstehhundklubben.

Opplegget der begynte allerede fredag med utstillingstrening med tvilling nestorene Vigdis Nymark og Birgit Westgård. Alfred og jeg løp noen venstresvinger og fikk gode tips for dagen derpå. 

Lørdagen startet med utstilling og lille Alfred på 10 mnd fikk Excellent med CK og ble 4BHK av totalt 11 hannhunder. Det er sjelden så mye konkurranse i strihårsklassen derfor ekstra gøy at Alfred ble rangert så høyt.

Dommer: Milla Stav Nilsen

Kritikk: Utm type. Velskåret mask hode. Korrekt bitt. Velvinklet. OK utvikling i bryst for sin alder. Bra o/u-linje. Effektive og jordvinnende bev men skal enda stab seg noe mer sett forfra. Godt stritt hårlag. Prima farge. Solid benstamme og poter. Trivelig temp.

Deretter var det apportprøve både lørdag og søndag.

Jeg hadde så nerver at jeg nesten gikk stykker😂🙈. Det er lenge siden jeg har kjent på det og jeg tror det kommer av at jeg har måtte jobbe litt ekstra for å få til apporten med rampen Alfred. Det ble mange ventevaffler for å holde styr på det. I tillegg har vi ikke fått øve på prøvesettingen.

Men lille ulv valgte å samarbeide begge dager. Han jobbet raskt og presist slik jeg vet han kan og var helt uanfektet av prøvemiljøet. Det ble 2x 1UK apport med 20 poeng begge dager. Stolt? Ja, gruelig 🥰

Kritikk lørdag

Vann: Rolig i kast og plask. Går på ordre villig i vannet, svømmer godt, godt grep, hurtig retur, flott avlevering

Søk: Alfred avsøker terrenget raskt og effektivt, finner fuglen ved bruk av vind. Godt opptak, godt grep, rask retur og en nydelig avlevering. 

1UK - 20 poeng

Kritikk søndag

Vann: Rolig i kast, går villig i vannet, svømmer godt og rett på dummy. Godt grep, rask retur, korrekt avlevering.

Søk: I utmerket tempo, finner raskt fugl. Godt grep, rask retur, korrekt avlevering. 

1UK - 20 poeng

Det var en annen hund som klarte 20 poeng begge dager. Av disse to var Alfred yngst og med det ble han prøvens beste unghund.

NVK Trøndelag var arrangør og sto for et veldig fint arrangement oppe på Songli gård. Ting går som dem skal, du føler deg velkommen og de gjør det lille ekstra for at det skal være hyggelige steder å samles for det sosiale. De skal ha så mye kudos for dette arrangementet.

Men det er det flere som fortjener. Det er nemlig vanskelig å bli god alene. I ryggen min står:

Non-stop dogwear som sørger for å holde både meg og hundene varme og i form. Varmedekken hjelper Alfred restituere om kvelden. Regndekken sørget for at han ikke ble bløt før fremvisning. Jeg krøyp innerst i dunjakka når det ble kaldt eller knotten ble for ivrig.

Jakttrening.no som stiller med utstyret vi har trent med for å komme hit. Vi trener aller mest med dummyer. Mest nytte har vi hatt av de tredelte dummyene og dokkens fugledummy. På vannapport øvelsen brukte vi dokkens lille and.

Provit, Norsk Dyremat som står for ernæringen. Boksmaten er med oss på tur når jeg ikke kan fore med med det fryste kjøttet. Provit har mat hundene liker. Pelsen blir blank og fin og det er lett å holde hundene i riktig hold.

Dette er det beste teamet, og en viktig grunn til at alt går så innmari bra. Tusen takk❤️

VISSTE DU AT HUNDELIV HAR NETTKURS?


Med Hundeliv-metoden lærer du hvordan du får den firbente kompisen din til å få LYST til å jobbe på lag med deg. Du får øvelser som hjelper deg å overføre treningen til jaktterrenget – alt med lystbetonte øvelser og lite utstyr.

Så vet hunden akkurat hva den skal gjøre, og du slipper å miste fokus når du har vilt i siktet.

SE ALLE NETTKURS HER

VI ER EN DEL AV PRO-TEAMET

Det er ingen som blir best alene. I ryggen har jeg samarbeidspartnere som hjelper meg med godt utstyr, kompetanse og fòr.