apport

Apport som dressurtrening

Jan 30, 2024

Etter å ha lært inn sitt, innkalling, bli, ro, fot, apport og andre grunnleggende ferdigheter så opplever jeg at jeg når et eller annet platou. Et punkt hvor det begynner å bli vanskelig å trene og videreutvikle disse ferdighetene.

Jeg finner løsningen i apporteringen. Jeg kaller det for dummytrening. 

Ved å kaste, legge ut dummyer bestemte steder og hente dem i ulikt rekkefølge kan utfordre hunden din i de andre ferdighetene og hunden får øvd på det å sitte i ro når noe kastes, når andre hunder får hente.

Den kan trenes til å kunne stoppes når den er på vei mot noe, at den så må vente mens noen andre jobber, eller klare å jobbe selvstendig selv om andre også jobber. 

Ved å sendes ut, kalles inn, eller dirrigeres til høyre og venstre kan du utfordre hunden mot det 

Jeg har hentet mye av denne treningen fra retrievermiljøet. De er flinke til denne typen trening siden det ligger naturlig i prøvesystemene deres å trene på denne måten.

Men det betyr ikke at denne treningen er nyttig for bare retrivere. Jeg mener det ligger et stort ubrukt potensiale i denne måten å trene på for stående og støtende fuglehunder.

Særlig fordi det ligger så utrolig mye lydighetstrening i øvelsene. 

Og mange av oppleggene kan forklares i oppgaver som vi med alle typer fuglehunder faktisk kommer opp i, eller egenskaper vi trenger for å kunne uitføre oppgavene. 

I tillegg er det noe gøy vi kan gjøre med hundene på grusplassen eller jordene hjemme. Mye morsommere enn å si sitt, gå ifra og kalle inn fem ganger på rad. 

Det er trening som lar hunden løpe mye, så den kan få både fysisk trim i tillegg til utfordringer for hodet.

Men det er vanskelig å komme på alle disse oppleggene selv. Derfor har jeg laget «dummytrening». Et kurs som gir deg en ny oppgave hver uke. 

For å kunne begynner med «dummytrening» må hunden kunne grunnleggende sitt og apport.

Les mer om «dummytrening» her.

Hvis du ønsker mer utfordring, men ikke føler deg klar for å løse oppgavene på egenhånd så kan du sjekke ut «4 apportutfordringer».

I dette kurset presenterer jeg fire avanserte apportopplegg. I hver av disse deler jeg opp øvelsene for deg og gir deg en steg for steg fremdriftsplan slik at du kan mestre hver av de fire hovedoppgavene.

Dette er virkelig noe av det morsomte jeg vet. Det er så gøy og utviklende. 

Ta gjerne kontakt med meg hvis du har noen spørsmål om denne typen trening!

Send meg en e-post her.

 

VISSTE DU AT HUNDELIV HAR NETTKURS?


Med Hundeliv-metoden lærer du hvordan du får den firbente kompisen din til å få LYST til å jobbe på lag med deg. Du får øvelser som hjelper deg å overføre treningen til jaktterrenget – alt med lystbetonte øvelser og lite utstyr.

Så vet hunden akkurat hva den skal gjøre, og du slipper å miste fokus når du har vilt i siktet.

SE ALLE NETTKURS HER

VI ER EN DEL AV PRO-TEAMET

Det er ingen som blir best alene. I ryggen har jeg samarbeidspartnere som hjelper meg med godt utstyr, kompetanse og fòr.